HACCP Oktatás

HACCP oktatás – Élelmiszerbiztonság tudatosan
HACCP oktatás és belső auditálás
Élelmiszerbiztonság a gyakorlatban – szakértő támogatással
A HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points) rendszer célja az élelmiszerbiztonság garantálása az alapanyag beérkezésétől egészen a végtermék fogyasztóhoz jutásáig. A rendszer hatékony működéséhez megfelelő oktatásra és rendszeres belső ellenőrzésekre van szükség. Cégünk mindkét területen teljes körű támogatást nyújt.
HACCP OKTATÁS
A hatályos jogszabályok (pl. 852/2004/EK rendelet, 2008. évi XLVI. törvény, 62/2011. VM rendelet) alapján minden élelmiszerrel foglalkozó munkavállalónak kötelező higiéniai és HACCP alapképzésben részt vennie. Az oktatás célja, hogy a dolgozók tudatosan, szabályozott módon vegyenek részt az élelmiszerbiztonsági rendszer működtetésében.
Oktatás tartalma:
A HACCP rendszer alapjai – 7 alapelv, 12 lépés
Veszélyek típusai: biológiai, fizikai, kémiai
Kritikus Szabályozási Pontok (CCP-k) meghatározása és kezelése
Helyes higiéniai gyakorlatok (GHP, GMP)
Munkavállalók szerepe a rendszer működtetésében
Nyomonkövetés, dokumentálás, naplók használata
Nem megfelelőségek kezelése
Hatósági elvárások és auditokra való felkészülés
Mit biztosítunk?
Tematikus tevékenységhez igazított oktatási anyag (pl. pékség, nagykonyha, mozgóbolt)
Oktatási jegyzőkönyvaláíróív, tesztlap, tanúsítvány kérésre
Online vagy helyszíni oktatásIsmétlő oktatások
új dolgozók vagy éves kötelezettségek esetén
BELSŐ AUDITÁLÁS
A HACCP rendszer megfelelő működését évente legalább egyszer belső audit keretében ellenőrizni kell. Ennek célja, hogy időben felismerhetők legyenek a hiányosságok, és megelőzhetők legyenek a hatósági szankciók, élelmiszerbiztonsági kockázatok.
Audit során végzett tevékenységek:
-
HACCP dokumentáció és gyakorlati működés összevetése
-
CCP-k és nyomonkövetési rendszerek ellenőrzése
-
Higiéniai előírások betartásának felülvizsgálata
-
Napi ellenőrzési naplók, oktatási jegyzőkönyvek vizsgálata
-
Helyszíni bejárás, ellenőrzési lista alapján
-
Hiányosságok dokumentálása, javító intézkedési javaslatok készítése
-
Auditjelentés átadása, vezetőségi kiértékelés segítése
Kinek ajánljuk szolgáltatásainkat?
-
Élelmiszer-előállítóknak, kisüzemeknek, vendéglátó egységeknek
-
Raktáraknak, kiszállító cégeknek, kereskedelmi láncoknak
-
Kézműves termelőknél, mozgóboltoknál, élelmiszerpiaci szereplőknél
-
Olyan vállalkozásoknak, ahol új munkatárs belépésekor vagy jogszabályi kötelezettség alapján szükséges az oktatás/auditálás
Miért válasszon minket?
✔ Több éves szakmai tapasztalat élelmiszerlánc-biztonságban
✔ Hatóságilag elvárt, naprakész oktatási tematika
✔ Rugalmas helyszíni és online szolgáltatás
✔ Dokumentált, ellenőrizhető folyamatok
✔ Egy kézből: HACCP oktatás + belső auditálás + dokumentációk felülvizsgálata
Lépjen kapcsolatba velünk, és gondoskodunk róla, hogy cége megfeleljen minden élelmiszerbiztonsági előírásnak – oktatással, auditálással, dokumentáltan!